Kristian Harby fra PictureAid er TOYP-kandidat.
Nominert til TOYP-prisen 2015: Kristian Harby fra PictureAid.

Nominert til TOYP-prisen 2015

Kristian Harby og PictureAid er JCI Oslo sin TOYP-nominasjon (The most Outstanding Young Person). Kristian er dermed nominert til “Norges mest enestående unge person” i 2015.

Han har på egenhånd startet firmaet PictureAid – moments of change. Harby bruker fototalentet sitt for å gi utdanning til barn som ellers aldri ville gått på skole. Forretningsideen er både samfunnsnyttig og genial. Etter fem år har dette blitt en heltidsjobb for den driftige fotografen fra Ringsaker og Oslo.

Fotografiene han har tatt i Lesotho, Afrika, selges til norsk næringsliv, bedrifter som støtter og framsnakker sosialt entreprenørskap. For hvert eneste bilde han selger, dekker inntekten skolegang for et foreldreløst barn i et år. I dag sørger Harby alene for 55 barns skolegang i Lesotho. Og antallet øker stadig. Den bærekraftige modellen han jobber ut fra, sørger for at dette er barn som får fullføre hele utdanningsforløpet sitt. Alt finansiert av PictureAid.

Les mer om Kristian og PictureAid i Ringsaker Blad og hos PictureAid.

Om TOYP-programmet

Målet til det internasjonale JCI TOYP programmet (Ten Most Outstanding Young Persons) er å formelt anerkjenne unge mennesker som utmerker seg i sine utvalgte felt og skaper positiv endring i samfunnet. Ved å anerkjenne 10 unge mennesker i verden, hever JCI statusen for sosialt ansvarlige lederskap i verden. Unge menn og kvinner kan bli nominert i en av ti kategorier. Prisvinnerne vil bli valgt av et internasjonalt panel av anerkjente dommere. Prisvinnere blir valgt fra alle nominasjoner, uavhengig av TOYP-kategori.

I JCI Norway kan hvert lokalforeningen nominere en kandidat i en av de ti kategoriene til TOYP-prisen. Kandidaten må ikke være medlem i JCI, men skal være mellom 18 og 40 år. Den nasjonale TOYP-vinneren blir kårets under JCI Norway sin Nasjonalkongress i oktober hvert år og går videre til den internasjonale konkurransen.

Siden 1983, har JCI hedret nesten 300 personer fra 57 nasjoner. Tidligere mottakere av nasjonale priser inkluderer kjente personligheter som John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky og mange flere, alle oppkalt før fylte 40, og før de hadde oppnådd nasjonal fremtredende.

Les mer om TOYP-programmet.

 

 

Please follow and like us:
TOYP-prisen: Kristian Harby (PictureAid) nominert i 2015